Naar de content

20 juli 2023

Duurzaamheid

Sinds 2010 is Wolfswinkel Reiniging aangesloten bij Duurzame leverancier (voorheen bekend als de Nationale CO2-database), een initiatief van grote infrastructuur aannemers in samenwerking met Bouwend Nederland.

Op dit platform geven we onze verbruikscijfers door, zoals brandstof voor voertuigen en verwarming van gebouwen. Met behulp van een rekentool wordt dit omgezet naar de CO2-uitstoot per ton. Deze berekening voldoet aan ISO 14064-1, maar dit geldt niet automatisch voor de verdere rapportageverplichtingen volgens paragraaf 3.7.1 van ISO 14064-1.

Hoogst mogelijke EURO-norm

Hoewel ons bedrijf in de afgelopen jaren gestaag is gegroeid, is de uitstoot min of meer gelijk gebleven en schommelt deze tussen de 2185 en 2841 ton CO2 per jaar. Dit hebben we bereikt door onder andere te investeren in voertuigen met de hoogst mogelijke EURO-norm, LED-verlichting en computerschermen.

In de afgelopen jaren lag de focus op nieuwbouw, waarbij het verkleinen van onze CO2-voetafdruk een van de belangrijkste doelstellingen was. We streefden ernaar om gecertificeerd te worden voor de CO2-Prestatieladder zodra de beoogde nieuwbouw was voltooid. Door verschillende procedures en wijzigingen hebben we echter lang moeten wachten op de verhuizing naar de nieuwbouw.

Nieuwe locatie

In mei 2020 zijn we eindelijk verhuisd naar een nieuwe locatie die voldoet aan de nieuwste duurzaamheidseisen. We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de overgang naar een volledig duurzame energievoorziening. We gebruiken bijvoorbeeld geen gas meer voor verwarming, maar maken gebruik van aardwarmte. We voorzien in onze eigen elektriciteitsbehoefte met behulp van zonnepanelen, en het warme water voor de wasstraat wordt geproduceerd door zogenaamde ‘heat pipes’. De verlichting bestaat uit LED-lampen met bewegingssensoren. Het meubilair in de kantine en het instructielokaal is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

We vangen al het regenwater op van zowel het terrein als de daken van onze gebouwen in grote kelders onder onze voertuigstalling. Dit water gebruiken we in onze machines voor het vegen en reinigen van wegen en terreinen (productiewater). Het productiewater dat terugkomt met het veegvuil wordt gefilterd en opnieuw gebruikt om voertuigen of containers schoon te spuiten.

Mobiele waterrecycling

Daarnaast hebben we een mobiele waterrecycling ontworpen, waardoor de wegdekreiniger bijvoorbeeld niet telkens van het werk naar een depot hoeft te gaan om te lozen. Dit bespaart natuurlijk tijd, maar helpt ook om het aantal gereden kilometers te beperken en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen.

We hebben onze eigen tankinstallatie waarmee we HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) kunnen tanken in onze veegmachines. HVO is een brandstof gemaakt van plantaardige olie die geen fossiele brandstoffen bevat en hernieuwbaar is. Het heeft veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, zoals een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals fijnstof, stikstof en zwavel. HVO-diesel heeft bijna geen geur en is biologisch afbreekbaar.

Nog niet uitgelezen?

Bekijk ook eens

Tóch op zoek naar meer leesvoer over Wolfswinkel Reiniging? Keer dan terug naar het overzicht!

Certificeringen

Wolfswinkel Reiniging bv hernieuwd het certificaat voor de CO2-Prestatieladder

30 november 2023

Wolfswinkel Reiniging bv heeft vandaag, op 22 november 2023, opnieuw een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Met het behalen van het certificaat laat het bedrijf zien dat het actief werk maakt van CO2-reductie. Als sterke punten komen naar voren: Het jaarlijks in kaart brengen van een CO2 footprint … Continued
Meer informatie
Certificeringen

Wolfswinkel Reiniging bv haalt certificaat voor de CO2-Prestatieladder

2 december 2021

Wolfswinkel Reiniging bv heeft vandaag, op 22 december 2021, een CO2-bewust certificaat ontvangen voor het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder. Met het behalen van het certificaat laat het bedrijf zien dat het actief werk maakt van CO2-reductie. Wolfswinkel Reiniging bv streeft naar een duurzame ontwikkeling en is ervan overtuigd dat goede ondernemersprestaties worden … Continued
Meer informatie
Wagenpark

Wegdekreinigen XXL

11 februari 2020

Wolfswinkel Reiniging introduceert dit jaar een nieuwe wegdekreiniger met unieke eigenschappen. Met een maximale waterdruk van 700 bar over een werkbreedte van maar liefst.
Meer informatie

Kiest de
Veilige
Betrouwbare
Duurzame
Vernieuwende
Servicegerichte
weg